(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Kynuté buchtičky v minimuffinové formě
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 100 g másla, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 500 g polohrubé a hladké mouky napůl, 30 g droždí, špetka soli, citronová kůra. Dále: náplň dle libosti, drobenka.
Postup přípravy
Abych využila formu na minimuffiny, zkouším v ní péct i kynuté těsto. A zatím se mi to líbí, je to něco jiného než klasické honzovky.
Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně s kváskem. Minimuffinovou formu vymažeme tukem. Z poloviny vykynutého těsta nakrájíme 24 kousků, naplníme, zabalíme a buchtičky klademe do formy, pomažeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou. Necháme asi 30 minut kynout, pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Buchtičky jdou krásně vyndat a jsou to takové malé hříbečky (nebo spíš muchomůrky).
Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně s kváskem. Minimuffinovou formu vymažeme tukem. Z poloviny vykynutého těsta nakrájíme 24 kousků, naplníme, zabalíme a buchtičky klademe do formy, pomažeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou. Necháme asi 30 minut kynout, pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Buchtičky jdou krásně vyndat a jsou to takové malé hříbečky (nebo spíš muchomůrky).
první pokusy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
3. 5. 2019, 18:10
mám chytrý přístroj na muffiny, tak jsem ho aspon využila buchtičky jsou výborné, určitě budu dělat častěji